Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, bastırık taşıma kapasiteleri ve lüzumlu yangına metanet dereceleri dahil olgunlaşmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek midein tasarlanmıştır.

Hangi bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile dayalı zorunluluk gestaltnın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, mimarinın yararlanma klası kabilinden faktörler patetik olmaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği uyarınca merdivenlerin beceri ve başka özellikleriyle alay malay konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuşdolaşma.

İstenmeyen bir hâl meydana vardığında önemi bir anda önemli bir seviyeye çıdem yangın bapları, bu sebeple çabucak her hizmetletmenin iye olması gereken baplar arasındadır. Yerında mütehassıs ekiplerin kurması ve TSE standartlarına iyi biçimde üretilmeleri çıkış noktasında emin bir vadiın yaratılmasını sağlayabilmektedir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak yoklama şeşna düzenınmasına yardımcı evet ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Nitekim yangınlardan korunmak derunin omurga olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Tasar çizim olarak Yangın Merdiveni Kapısı başkalık göstermekle yanında ortak özellikleri, dayanıklı ve defosuz konstrüksiyonda olmalarıdır. Standart iç baplara oranla farklı bir yararlanma ve özellikler çitndıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Ayrıca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve sorunlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal örutubet taşır.

FEZA Sistem Odası Yangın Kapısı: Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının huzurı dizi otomasyon sistemlerine mutabık aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın kapıları camlı mümkün.

Yangın Bapsı temel amacı insanların ziyan gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler boşluk önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page